dinsdag 15 april 2008

Het tweede uur en de eerste ongelukkenDe 91-jarige captain van ASV 10, Henk Kelderman, is als altijd in een vredelievende bui. Zijn remise tegen Bettus aan 't Goor is de eerste score van de avond.
Blijkbaar neemt de spanning in het tweede uur wat toe. Vooral in de kampioenswedstrijd van Mook 2 tegen SMB 8 verongelukt een van de kandidaat-kampioenen op een opmerkelijke manier. Hans vd Ende krijgt een dubieus stukoffer tegen, maar zet zijn dame niet op het juist veld (f4), waarna Paul van Deemen op h2 met mat toeslaat. Vrijwel op hetzelfde moment gaat bij De Sleutelzet Bep Theuns in de fout. De Arnhemmer staat een dame voor als de Edenaar Arnold vd Berg met een simpel mat het punt wegkaapt.

In de kampioensstrijd van Mook 2 geeft Anton Meeuwsen Mook 2 weer hoop. Na stukwinst maakt de Mookspeler tegen Ilona Sanders ook nog een kwaliteit buit. Dit betekent de gelijkmaker. Die gelijkmaker komt er bij De Sleutelzet nog niet. Integendeel, Invaller Jan de Ridder komt tekort tegen Roelof vd Meer.

Bij Dodewaard 3 - UVS 5 lijken de Nijmegenaren de overhand te krijgen, maar er zijn daar nog veel spannende partijen, waarin nog van alles fout kan gaan.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind het een fantastisch initiatief om op afstand de verrichtingen van mijn clubgenoten te kunnen volgen. Zeker nu de mogelijkheid bestaat dat Mook 2 het resultaat van hun "grote broers" die gisteravond kampioen werden kunnen evenaren. Maar danmoeten ze niet net als Mook 1 verliezen!!
Sjim Jonkmans

Anoniem zei

zet 'm op uvs!