zondag 22 mei 2011

OSBO-cupfinaledag wordt spannend

Zaterdag 28 mei wordt in het grand-café van het Lorentz Ondernemerscentrum gestreden om de OSBO-cup. Vier sterke teams hebben zich geplaatst voor de halve finales, die zaterdagochtend om 10 uur starten.

OSBO-kampioen Het Kasteel, ZSG, het naar de promotieklasse gepromoveerde Voorst en kampioen in de 2e klasse B, Pallas 2 gaan uitvechten wie Denk en Zet gaat opvolgen als bekerwinnaar. Even een rondje langs de vier teams:

Het Kasteel
Op 14 mei werd de Wijchense formatie op dezelfde locatie kampioen in de promotieklasse. Het Kasteel speelde in de OSBO-cup tot dusver zonder routinier Willem van Berkel, maar met Caspar Hermeling, Maarten Rossen, Mark Agterberg en de nog ongeslagen Wesley van Nie. Een taai team, dat vooral weinig partijen verliest met een gemiddelde ELO van ca. 2010. Het Kasteel lijkt dus favoriet om de dubbel te halen.

Voorst
De kampioen in de eerste klasse A speelde tot dusver in een vaste formatie. Rudy Bloemhard, Jeroen Bosch van Rosenthal, Michiel Jansen en Marcel Kraaijkamp. Dat viertal komt gemiddeld op een ELO van ca 1930. Voorst lijkt daarmee een outsider.

Pallas 2
Pallas 2 werd overtuigend kampioen. In de OSBO-cup speelden Radboud de Roos en Ben Bloemsma steeds mee. De andere twee spelers zullen waarschijnlijk gekozen worden uit de groep Ward Kiers, Chris Rindertsma, Stan Lambrechts en Jan Willem Gerth van Wijk. Met een gemiddelde ELO van ca. 1760 is het knap dat de finaledag bereikt is. Echter met deels jonge spelers zeggen de ELO-getallen van dit team weinig en is het oppassen geblazen tegen de ploeg uit Deventer.

ZSG
ZSG redde zich in de slotronde van de promotieklasse van degradatie. ZSG gebruikte daarbij zwaar geschut. Merlijn Donk trad voor het eerst dit seizoen aan. Gaat dat op de OSBO-cupfinaledag ook gebeuren? Bart van Gelder en Boris de Jonge waren tot dusver steeds van de partij. Als dat duo met Dragan Lukic en Merlijn Donk wordt aangevuld dan nemen zij de favorietenrol van Het Kasteel over, want dan is de gemiddelde ELO van het viertal ca. 2110. Zonder Merlijn Donk zakt dat gemiddelde al snel zo'n 70 punten.

Het is duidelijk. Eigenlijk hebben we hierboven in heel veel woorden geconstateerd, dat er niets van te zeggen valt. Het deelnemersveld belooft in ieder geval een spectaculaire finaledag, die we op deze site live gaan proberen weer te geven. Maar wilt u het echt live zien, dan bent u welkom om in het Lorentz te komen kijken of nog beter mee te doen aan het Vierkampentoernooi dat tegelijkertijd wordt gespeeld.

Geen opmerkingen: