vrijdag 20 april 2012

Slotronde 4e klasse B - PION 5 kampioen!

UVS 5 - PION 5: 3 - 3
Nijenhuis, F. - Arts, H. (0 - 1)
Marres, O. - Thijssen, S. (1 - 0)
Berkers, H. - Rouwhorst, T. (0,5 - 0,5)
Broek, W. van den - Nillessen, P. (1 - 0)
Scheijndel, T. van - Verhofstad, T. (0,5-0,5)
Lubbers, R. - Plum, G. (0 - 1)

De Toren Arnhem 9 - SMB 5: 1 - 5
Bijlsma, J.P. - Jong, L. de (0 - 1)
Spallina, A. - Peelen, D. (0 - 1)
Hamers, P. - Wynants, H. (0,5 - 0,5)
Mohammed, K. - Boer, B. de (0 - 1)
Goor, B. aan 't - Sanders, I. (0 - 1)
Schonis, F. - Jansen, L. (0,5 - 0,5)

ASV 13 - Tornado 2: 2 - 4
Sanders, B. - Tongeren, G. van (0,5 - 0,5)
Groot, A. de - Kolvenbach, M. (0 - 1)
Diekema, J. - Hagen, J. (0 - 1)
Hageman, D. - Kouwen, A. (1 - 0)
Najak, A.A. - Wevers, M. (0,5 - 0,5)
Goey, R. de - Dijk, P. van (0 - 1)

ASV 11 j - ASV 12: 3,5 - 2,5
Capelleveen, H. van - Kooman, K. (1 - 0)
Velden, A. van der - Veerman, F. (0 - 1)
Capelleveen, F. van - Sanders, J. (0 - 1)
Hieltjes, B. - Kelderman, H. (0,5 - 0,5)
Lewin, J. - Vlerken, H. van (1 - 0)
Gal, T. - Peters, W. (1 - 0)

(23:10)
De wedstrijd is volgens verwachting afgelopen: Wim van den Broek rondde zijn partij vakkundig af en Twan Verhofstad bood remise aan, wat zijn tegenstander niet kon weigeren. Felicitaties aan PION 5, dat met dit 3 - 3 gelijkspel kampioen is geworden van de 4e klasse B!

(23:00)
Het begint er gunstig uit te zien voor PION 5. Rob Lubbers van UVS 5 kwam in hevige tijdnood en wist de problemen die Gregor Plum hem in het eindspel voorschotelde niet meer op te lossen. Wim van den Broek zal naar verwachting de Nijmegenaren weer op gelijke hoogte brengen, waarmee bord 5 de beslissing in de wedstrijd zal brengen. Twan Verhofstad (PION 5) heeft aan remise genoeg; aangezien hij meer ruimte en tijdvoordeel heeft, heeft hij goede kansen. Zou Tobi van Scheijndel, zijn tegenstander, nog voor een verrassing kunnen zorgen...?

(22:30)
De enige match die nog bezig is, is de kampioenswedstrijd - een ware thriller. Henk Arts wist zijn stelling te consolideren waarna het stuk extra de doorslag gaf; Onno Marres bracht UVS 5 weer op gelijke hoogte door zijn aanval goed af te maken - hij bracht zijn individuele score en passant op een overtuigende 6 uit 6... Wim van den Broek heeft inmiddels twee kwaliteiten meer dan Paul Nillessen, maar op de onderste twee borden is alles nog mogelijk. Alle ingredienten zijn aanwezig voor een mooie climax...
In de wedstrijd De Toren 9 - SMB 5 vielen de beslissingen ineens snel - de balans sloeg ver uit in Nijmeegs voordeel. Lucas de Jong wist zijn aanval te bekronen en de kopman van het Nijmeegse team gaf daarmee het goede voorbeeld aan zijn teamgenoten. Uiteindelijk wisten Peter Hamers en Fred Schonis hun team van de nul af te halen, maar een ruime nederlaag konden zij niet voorkomen.
Ook bij ASV 13 - Tornado 2 vielen de uitslagen snel te noteren. Tornado-speler Geert van Tongeren wist zijn pluspion niet te verzilveren en moest in remise berusten; Danny Hageman (ASV 13) kwam met zijn stuk meer niet in de problemen en won.
Het ASV-jeugdteam heeft uiteindelijk gewonnen van de ASV-veteranen. In het eindspel bleken de vrijpionnen van Hans van Capelleveen sterker dan het stuk meer van Ko Kooman.

(21:30)
De partijen komen nu goed op gang. In de kampioenswedstrijd hebben Harrie Berkers en Toon Rouwhorst elkaar niet getest en zijn remise overeengekomen. UVS-er Onno Marres heeft op bord 2 de jacht geopend op de vijandige koning; zijn aanval ziet er sterk uit. Wim van den Broek (UVS) en Paul Nillessen (PION) spelen een ingewikkelde partij. Wim van den Broek heeft net een kans op stukwinst verzuimd, maar Paul Nillessen is nog niet uit de problemen.
Bij De Toren 9 - SMB 5 kan het op de meeste borden nog alle kanten op. SMB-er Lucas de Jong heeft in ruil voor een kwaliteit de koning van zijn tegenstander in het open veld gelokt.
In de wedstrijd ASV 13 - Tornado 2 wist ASV-er Andre de Groot zijn partij niet meer te redden. Geert van Tongeren (Tornado 2) heeft een pion gewonnen van Bob Sanders; positief voor ASV 13 is dat Danny Hageman een stuk voor staat. Margreet Wevers en Aly-Asad Najak kwamen na een rustige partij remise overeen, maar daarmee was de koek voor ASV 13 op. De laatste twee partijen waren een prooi voor Tornado 2 waarmee dit team een degelijke overwinning boekte.
Bij ASV 11 j - ASV 12 zijn alleen 'jeugdspeler' Hans van Capelleveen (vader van; hij speelt als invaller voor Pieter Verhoef die moest afzeggen) en Ko Kooman nog bezig. Bij de jeugd was er succes voor Jean Lewin en Teun Gal, terwijl Frans Veerman en Jan Sanders ieder een punt konden noteren voor de veteranen.

(20:30)
In de wedstrijd van de nummer 2 tegen de nummer 1 lijkt de eerste slag voor PION 5. Henk Arts, spelend op bord 1, won met een pionvork een stuk van Frans Nijenhuis en hoewel de Nijmegenaar groot ruimtevoordeel en ontwikkelingsvoorsprong heeft, lijkt de speler van PION 5 toch de beste papieren te hebben. De andere partijen gaan vooralsnog gelijk op.
Ook bij De Toren 9 - SMB 5 zijn er nog geen spannende ontwikkelingen. Op bord 5 is Ilona Sanders een gevaarlijke aanval aan het voorbereiden op de koning van Bettus aan 't Goor.
In de derde wedstrijd is Andre de Groot, een van de topscorers van ASV 13, in de problemen geraakt. Op de andere borden is nog van alles mogelijk.
Bij de jeugdspelers en de veteranen van ASV gaat het vlotjes. Bryan Hieltjes en Henk Kelderman hebben remise gespeeld. De veteranen Frans Veerman en Jan Sanders hebben gewonnen stellingen bereikt, terwijl jeugdspeler Jean Lewin een dame voorstaat tegen Hein van Vlerken.

(20:00)
De laatste ronde in deze klasse is een spannende ontknoping: wordt PION 5 of UVS 5 kampioen? Beide teams hebben tot nog toe al hun partijen gewonnen, PION 5 heeft in de nek-aan-nekrace daarbij een bordpunt meer weten te veroveren en heeft daarom aan een gelijkspel voldoende. De andere teams kunnen vrijuit spelen; het jeugdteam ASV 11 j dat deze ronde vrijgeloot is, speelt voor de gelegenheid tegen het veteranenteam van ASV.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ASV, bedankt voor het live-verslag.
En PION 5 proficiat!

Huub Blom

Twan zei

Kampioenen!

http://www.youtube.com/watch?v=KFfCKy0nKr0