zondag 29 november 2009

Barth Plomp benoemd tot lid van verdienste van de KNSB

 

Onze clubgenoot Barth Plomp is zaterdag 28 november in Utrecht benoemd tot lid van verdienste van de KNSB. De 64-jarige Arnhemmer heeft gedurende 30 jaar als arbiter opgetreden bij het Bilderbergtoernooi in Oosterbeek. Bij dat schaaktoernooi voor 50-plussers deed Barth Plomp overigens veel meer dan alleen de wedstrijdleiding. Barth Plomp is echter niet alleen in Oosterbeek actief geweest. Ook is hij al vele jaren actief als wedstrijdleider betrokken bij het Open NK in Dieren, het voormalige Essent-toernooi (nu Univé) in Hoogeveen alsmede in de KNSB-competitie. Lang was hij ook arbiter bij het Open Nederlands jeugdkampioenschap, eerst in Arnhem en later ook in Hengelo. En zo waren er nog vele schaakwedstrijden waar Barth Plomp als alom gerespecteerd wedstrijdleider de touwtjes in handen had. Daarnaast is hij van het najaar 1994 tot het najaar 1996 nog bestuurslid geweest van de KNSB. Al deze verdiensten voor de schaaksport waren voor de Bondsraad meer dan voldoende aanleiding om hem tot lid van verdienste te benoemen.

Het bestuur van ASV feliciteert Barth Plomp van harte met deze benoeming. Al jaren maakt ASV ook met veel plezier gebruik van de kennis en ervaring van Barth Plomp bij haar toernooien. Zo is Barth Plomp al jaren wedstrijdleider van het ASV Voorjaarstoernooi en leidde hij alle ASV Weekendtoernooien en alle edities van het ASV Vierkampentoernooi. Ook de KNSB-bekerfinale in 2006 en alle OSBO-cupfinales vanaf 2006 zijn bij Barth Plomp altijd in vertrouwde handen geweest. En natuurlijk ontbrak Barth Plomp ook niet als arbiter bij het Euwe-Stimulanstoernooi. Barth Plomp was tenslotte ook nog van 1977-1981 penningmeester van ASV.

Kortom: ASV prijst zich gelukkig met een verdienstelijk schaakorganisator in haar midden.


De versierselen behorend bij het lidmaatschap van verdienste werden Barth Plomp tijdens de prijsuitreiking van het Kreeft Concultancy rapidtoernooi in Bennekom uitgereikt door KNSB-bestuurder Jan Stomphorst. De foto’s daarvan zijn van Rini Kreeft.

Posted by Picasa

Geen opmerkingen: