zaterdag 29 mei 2010

Denk en Zet op weg naar titelprolongatie?


Denk en Zet is aan de leiding gekomen tegen Bennekom. Muharem Mujkanovic won bij de overgang naar het eindspel een pion. Op termijn leken de Hattemse vrijpionnen de winst te brengen. Stukwinst versnelde de zege echter. Ook bij Ed de Beule gaat het vreselijk mis. Plots staat een loper ingesloten en Johan Redeker heeft met een stuk meer geen problemen de 2-0 aan te tekenen. Het is echter nog zeker niet gedaan. Intussen is Bennekom-captain Rini Kreeft binnen gekomen. Dat zal de mannen van Bennekom zeker inspireren. Er is ook nog altijd hoop op een gelijkspel als is daarbij misschien de wens de vader van de gedachte.

De laatste twee partijen gaan de tijdnoodfase in en het is een slecht teken dat juist beide Bennekomspelers de minste tijd hebben. Bij Martijn Pauw heeft het gebrek aan tijd ook direct invloed op de partij. Na kwaliteitswinst gaat William Cornelissen namens Denk en Zet met de winst aan de haal. Prachtig is de strijd tussen de kanonnen Fedde Tolman en Hotze Hofstra. Tolman heeft met een loperpaar uitstekende compensatie voor een pion. In de slotfase maakt de kopman van Denk en Zet dat voordeel te gelde. In vliegende tijdnood vliegen de stukken vervolgens over het bord. Hotze Hofstra is daarbij weliswaar een dame achtergeraakt, maar Tolman overschrijdt de tijd. Remise! Een schrale troost voor Bennekom. Denk en Zet houdt zo de kans levend om de OSBO-cup voor het tweede achtereenvolgende jaar te winnen. In de finale wacht het taaie Wageningen 3.

Bennekom heeft het niet kunnen redden. Denk en Zet trok met 3½-½ aan het langste eind. De Hattemse ploeg gaat vanmiddag dus de titel verdedigen. Later meer ...

Geen opmerkingen: