zaterdag 28 mei 2011

OSBO-cup halve finale: Pallas 2 - Voorst 1 1½-2½

Radboud de Roos (z) (2054) - Jeroen Bosch van Rosenthal (1931) ½-½
Jan Willem Gerth van Wijk (1833) - Ruud Bloemhard (2053) 0-1
Ward Kiers (1796) - Michiel Jansen (1849) 1-0
Ben Bloemsma (1732) - Jacques Kuiper (1841) 0-1

In dit duel wordt gevochten om ieder halfje. Ward Kiers heeft de aanval gekozen tegen Michiel Jansen. Dat heeft weliswaar een kwaliteit gekost, maar er is compensatie mede door het enorme tijdvoordeel voor de Pallasspeler. Het is dan ook de vraag of Michiel Jansen in de luttele tijd die hem rest erin slaagt alle dreigingen te doorgronden. Een meevaller voor Voorst is dat Jeroen Bosch van Rosenthal met een paardvork een kwaliteit won. Het eindspel is nog lastig, maar er zijn zeker kansen van de Voorster kopman. Aan bord 4 is ook een punt voor Voorst in de maak. Met een venijnig tussenschaak won Jacques Kuiper een stuk tegen Ben Bloemsma. Jan Willem Gerth van Wijk blijft tot dusver tegen de op papier veel sterkere Rudy Bloemhard aardig overeind.

Pallas 2 is op voorsprong gekomen. In tijdnood kon Michiel Jansen het niet bolwerken tegen Ward Kiers die in de slotfase ook wel heel koelbloedig bleef. Jacques Kuiper bracht Voorst weer op gelijke hoogte. Het stuk extra maakte het verschil. Jeroen Bosch van Rosenthal leek met de kwaliteit voorsprong ook aan het langste eind te trekken. De naderende tijdnood maakte de Voorstspeler wat zenuwachtig en toen hij naast zich zag dat Rudy Bloemhard aan het winnen was, bood Bosch van Rosenthal gauw remise aan. Radboud de Roos had in slechte positie weinig keus. Rudy Bloemhard scoorde als verwacht het beslissende punt. In het eindspel kwam het niveauverschil pas echt tot uiting. Jan Willem Gerth van Wijk raakte een pion kwijt en zag twee niet te stuiten vrijpionnen op zich af komen.

Voorst kan zo vanmiddag op jacht naar de tweede prijs van dit seizoen. In die strijd is ZSG de tegenstrever. De Zwollenaren klopten OSBO-kampioen Het Kasteel met 3-1.

Geen opmerkingen: