dinsdag 24 april 2007

Verslag (update 1)



De strijd om de promotieplaatsen zal tot het laatste spannend blijven. De Toren 7 stevent weliswaar op een monsterscore af, maar het duel Mook 2-PION 5 gaat gelijk op. V.d. Ende staat een stuk voor, maar Molle heeft aan Mookse zijde een kwaliteit ingeleverd. Mogelijk dat zijn loperpaar compensatie gaat brengen. De overige vier borden zijn redelijk in evenwicht. Het zal dus nog lang onduidelijk zijn wie met De Toren 7 naar de derde klasse promoveert.

Bij De Sleutelzet 2-De Toren 7 is het inmiddels 0-3 en Roland van Witteveen en Peter Hamers hebben groot materiaalvoordeel. Het is niet alleen in aantal spelers maar ook materieel een ongelijke strijd tussen de Arnhemse teams.

De veteranen van ASV 9 kwamen door Hans Meijer op voorsprong. De "jongeling" van het waarschijnlijk oudste competitieteam van Nederland combineerde naar een fraai mat. Ook Gerrit Verbost en Hein van Vlerken hebben de eerste materiaalwinst geboekt. Henk Kelderman daarentegen leverde tegen Otten echter een stuk in.

UVS 5 heeft een voorsprong genomen tegen SMB 8. Berkers was Jaap Schuld te slim af. Op een aantal borden hebben SMB-spelers echter een pion veroverd, zodat het duel zeker nog niet beslist is.

Er is nog dik twee uur te spelen. Later meer ...

Geen opmerkingen: