maandag 23 april 2007

Spannende slotronde in 4e klasse F

In de vierde klasse F zullen in een spannende slotronde de beslissingen moeten vallen. Vanzelfsprekend gaat het qua spanning alleen om de bovenste plaatsen, want degradatiegevaar kennen we niet in de vierde klasse.

De spanning is bovenin enorm toegenomen doordat koploper De Toren 7 in de voorlaatste ronde onverwacht verloor van UVS 5. In het verslag van die wedstrijd wordt gesuggereerd dat De Toren 7 niet met de druk van de favorietenrol kon omgaan. Nu PION 5 koploper is met twee bordpunten voorsprong zal die druk weggevallen zijn. Zeker nu de eerste twee uit deze poule blijken te promoveren. Met het nog puntloze De Sleutelzet 2 als tegenstander lijkt promotie zeker, maar De Toren is een ambitieuze club. Dus zal hun zevende met niet minder dan de titel genoegen nemen. Dat betekent dat een zo groot mogelijke winst nagestreefd zal worden en dan is het aan PION 5 om tegen de derde ploeg met promotiekansen, Mook 2, de voorsprong van twee bordpunten te verdedigen.

Wat de promoties betreft geldt dus dat PION 5 gepromoveerd is bij een gelijkspel of meer tegen Mook 2. De Toren 7 is gepromoveerd bij winst op De Sleutelzet 2. Mook 2 zal vrijwel zeker winst nodig hebben om zeker te zijn van het derdeklasserschap in 2007-2008.

Voor de andere teams zijn geen prijzen meer te verdelen. Slechts de eer staat daar op het spel. Zo kan UVS 5 door te winnen van SMB 8 nog proberen Mook 2 te achterhalen en daarmee de derde plaats veilig te stellen, terwijl Dodewaard 3 in een rechtstreeks duel met de veteranen van ASV 9 kan proberen naar de vijfde of zesde plaats te klimmen. ASV 9 daarentegen zal SMB 8 nog voorbij willen.

Ook voor de individuele scores is er nog veel eer te behalen. Zo is er nog een forse groep spelers die dit seizoen nog geen punt wist te scoren. Zij hebben op de slotdag nog een kans om een verloren seizoen een beetje op te poetsen. Ook is nog een behoorlijk aantal spelers zonder nederlaag gebleven. Zij zullen zeker de ambitie hebben om dat zo te houden.

Kortom: een mooie slotronde ligt in het verschiet

Geen opmerkingen: