dinsdag 24 april 2007

Verslag (update 3)De uitslagen volgen elkaar nu in rap tempo. Gerrit Verbost haalt de winst binnen tegen Dodewaards Van Reeden. Niet veel later wordt Jacob Zandbergen aan bord 1 mat gecombineerd door Fintelman. Ook bij Henk Kelderman gaat het mis. Thijs Otten verzilvert het vroeg gewonnen stuk. De tussenstand is daarmee 2-2.

Mook 2 lijkt onder de spanning te bezwijken. Aan bord 1 maakt Hans v.d. Berg een strategische blunder juist met de zet waarmee hij een remiseaanbod afsloeg. Die kost hem een pion, maar erger is waarschijnlijk de nu zwakke diagonaal a1-h8. De vraag is of Ric van Nispen hiervan gebruik gaat maken. Sijben heeft aan bord 4 namens PION 5 een stuk geofferd. De koningsaanval die nu volgt, lijkt beslissend. Wordt PION 5 de tweede promovendus?

De Toren 7 heeft intussen een 6-0 zege gehaald. Bas van Harten heeft het vijfde punt gescoord en niet veel later zet Roland van Witteveen zijn tegenstander mat. Bij deze 6-0 zege zal PION 5 ook flink moeten uithalen om de titel nog te kunnen halen.

SMB 8 heeft door een mooi gespeeld eindspel van Maas ten koste van Pouwer de 2-1 gescoord. Op de andere borden is het nog spannend.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Geweldig de vorderingen op afstand te kunnen volgen. Ik heb alle vertrouwen in het PION team. Jongens, zet hem op.

Arno

Anoniem zei

Ik zie dat Huub Blom al vroeg aan het bier is gegaan. Is dat een goed of slecht teken voor Mook?

Arno

Anoniem zei

Rik is goed bezig. En anders redt hij het nog wel met blufpoker, als geoefend pokerspeler.

Anoniem zei

Ric, waarom geen 23. ed6 ipv Pbd2 ??

Anoniem zei

Een update, please!!