woensdag 27 april 2016

Slotronde promotieklasse: ASV 4 redt het vege lijf

Zaterdag 23 april was onze thuishaven in Brasserie Servontyn (in de volksmond in het Lorentz) gevuld met de 80 schakers van de promotieklasse van de OSBO.De strijd om de titel was beslist. Zevenaar was ongenaakbaar en won al acht keer. En ook de strijd om de tweede promotieplaats was al na acht ronden in het voordeel van PSV/Dodo beslist. Onderin waren de beslissingen nog geenszins gevallen. En wat leuk was, was dat de onderste vier tegen elkaar moesten uitkomen.

De stand:
7. Wageningen 5 28,5
8. VDS 4 28,5
9. ASV 4 4 28
10. Zutphen 3 25

ASV 4 moest winnen van rodelantaarndrager Zutphen om nog een jaar verzekerd te zijn van promotieklasseniveau.
Gerben Hendriks (r) - Gert Jan Ludden
In het duel Wageningen 3 - VDS was op zijn minst verlies onhandig, maar voor VDS was ook een gelijkspel niet in alle gevallen afdoende
John Stigter (l) tegen Remco Pihlajamaa

Bij de eerste tijdcontrole had ASV 4 onverwacht makkelijk een 2-4 voorsprong in handen. Bij VDS kwam het duel toen net op gang. Na een vroege openingstreffer van John Stigter scoorde VDS in die fase drie keer. De spanning duurde nog zeker een uur. Toen stelde de jongste speler in de zaal, Mick van Randtwijk het promotieklasseschap voor ASV 4 veilig. De jongeling versloeg routinier Klaas Hagendijk. Ook Ruud Verhoef won vervolgens nog. Daarmee was Zutphen kind van de rekening en zou ook de verliezer van het andere degradatieduel degraderen, waarbij Wageningen 3 ook aan een gelijkspel genoeg zou hebben. Wageningen 3 redde het echter niet en moest met 2,5-5,5 de punten en het promotieklasseniveau aan VDS laten.

Andere uitslagen:
Zevenaar-PSV/DoDo 5-3
Doetinchem-SMB 4,5-3,5
Het Kasteel-Voorst 1,5-6,5
Geen opmerkingen: