vrijdag 15 april 2016

Vrijdag 15 april slotronde OSBO 2D

Ook in de 2e klasse van de OSBO is de kampioen bij het ingaan van de 7e ronde bekend.

Zie hier de stand aan de start van de laatste ronde;Velp 1 staat fier bovenaan en kan niet meer ingehaald worden. Aan Zevenaar 2 de eer om te proberen alsnog een krasje in het Velpse bastion te schieten.
Daarentegen is de strijd onderaan nog niet beslecht en ongemeen spannend. Er zijn nog enkele teams die voor klassebehoud mogen vechten. Daarvan treffen 4 elkaar in deze ronde. 
Voor Zutphen en ASV 7 staat er niets op het spel behalve een leuke pot en de strijd om een eervolle 2e plek. Hoewel, alleen een monsteruitslag kan Zutphen 2 daarvan afhouden.

20.00 uur start de wedstrijd.

Update 20.30 uur;
De strijd in volle gang. De gespannen gezichten vertellen het verhaal;
Link naar fotoimpressie teams;

De opstellingen;
Update 21.30 uur; De kop is er af (figuurlijk).
SMB2 staat voor! Harm Boertien verliest van Valentijn Phijffer
Zevenaar en Velp zijn in evenwicht; Edzard Bosch van Rosenthal en Erwin Velders tekenen de vrede. De overige partijen zijn nog volop bezig.

Voor de titel topscoorder van de klasse zijn aan het begin van de avond nog 3 namen in de race namelijk Martijn Boele (6 uit 6), teamgenoot Eric de Winter (5.5. uit 6) en Olaf Wilgenhof (jawel de broer van onze eigen ASV-Wilgenhof, met 5 uit 6)Update 21.45 uur; En meteen is dit topscoordersbericht alweer achterhaald want Eric de Winter wint! Daarmee valt Olaf in ieder geval af voor de overal titel. Alleen Martijn Boele kan Eric nog inhalen of bijhalen.

Update 22.00 uur; ASV en Zutphen zijn vanavond aardig voor elkaar.
Bord 3, 4 en 6 besluiten tot een remise.

Update 22.30 uur; Zutphen neemt de leiding tegen ASV door een winst van E. Kloppers tegen Tijs van Dijk. Bij Zevenaar tegen Velp wordt de stand gelijk getrokken door de winst van Daan Meiboom tegen Victor Tichelman. Bij Theothorne 1 tegen SMB 2 wordt de stand ook gelijk getrokken door de winst van Theothorne aan het 2e bord.
UVS 5 tegen Rokade 2 was mij even ontgaan maar Rokade loopt naar een 3-0 voorsprong uit door een winst op bord 1, 5 en 7! Rokade vecht als een leeuw voor klassebehoud waardoor SMB, Zevenaar en Theothorne op moeten gaan passen!
Ook bij ASV7 wordt nog gespeculeerd over de degradatiekansen. Als Rokade wint en Velp verliest en ASV verliest mits dan SMB en Theothorne gelijk spelen dan....Het zal toch niet waar zijn?Update 23.00 uur; Rokade pakt in ieder geval 2 matchpunten met een 5.5-1.5 voorsprong door winst op bord 6 en 3 remises op bord 3,4 en 8. 
Zutphen loopt nog een punt uit en consolideert de 2 punten voorsprong door  winst op bord 7 van J.Schouten op W.Passchier en remises op bord 5 en 8. Met alleen nog Hans Rigter in de ring gaat ASV 7 in ieder geval verliezen. Maar ook degraderen? Hier op de Vlamoven 22-24 gaat een siddering door het gebouw.
Bij Velp pakt Martijn Boele het punt tegen Jan Elfrink en de topscoorderstitel met 7 uit 7! Voorwaar een prestatie met een wereld-TPR!
SMB2 pakt de 2-1 voorsprong tegen Theothorne met een winst op bord 7 door Eric de Ridder. 

Update 23.16 uur;
Hans Rigter van ASV wint van J.Blaak. Daarmee wordt de eindstand ASV 7 - Zutphen 2; 3.5-4.5
Bij USV 5 - Rokade 2 eindigt de laatste partij remise. Eindstand USV 5 - Rokade 2; 2-6
Meerdere teams verkeren nog in degradatievrees.

Update 23.30 uur; SMB 2 wint aan bord 4 en neemt daarmee een 3-1 voorsprong op Theothorne. Bij Zevenaar 2 tegen Velp1 Wint Rene Kniest aan bord 7 voor Velp. Alleen staan Brent van Dusseldorp en Hans van Cappelleveen moeilijk of zelfs verloren. Gaat Zevenaar winnen of gaat Erica Belle Velp (en daarmee ook ASV) redden??


Update 23.35; SMB2 staat 4-3 voor tegen Theothorne. Alleen bord 1 is nog bezig,
Bij Zevenaar 2 tegen Velp 1 heeft Hans van Cappelleveen inmiddels verloren van Henk Rouwenhorst.

Update 23.39 uur; Erika Belle wint! Velp staat met 4.5 -2.5 voor! Bij SMB 2 - Theothorne 1 wordt de laatste partij gewonnen door Theothorne. Theothorne 1 - SMB 2; 4-4
Niet lang daarna wint ook Brent van Dusseldorp van Hans Corbeel waarmee de eindstand vaststaat; Zevenaar 2 - Velp 1; 2.5-5.5

Velp 1 uiteindelijk overtuigend kampioen met een overtuigende topscoorder!
Zevenaar 2 is het ietwat ongelukkige kind van de rekening samen met de andere degradant UVS 5 in een zeer spannende eindronde in de klasse 2D.

De uitslagen compleet;Geen opmerkingen: