donderdag 7 april 2011

De Sleutelzet - ASV 11 4-2


De Sleutelzet heeft het traditiegetrouw niet makkelijk met de veteranen van ASV. Bert Nobel zet de koploper weliswaar snel op voorsprong na damewinst tegen Hein van Vlerken, maar op de andere borden is een hevige strijd gaande. Pieter van Zwam zal wel voor het tweede punt gaan zorgen, want de oud-ASV-er staat een stuk voor tegen Bob Hartogh Heijs. Henk Kelderman en Wim Peters hebben namens ASV 11 intussen een kwaliteit gewonnen. En zo blijft de spanning groot aan de kant van De Sleutelzet, want een gelijkspel is nodig voor de titel.

Bert Nobel (l) en Hein van Vlerken aan het analyseren

De eerste voorspelling komt uit. Wim Peters kiest de aanval en weet Pascal van der Born mat te zetten. ASV 11 staat weer op gelijke hoogte met De Sleutelzet. Pieter van Zwam benut zijn extra stuk en zorgt voor de 2-1. Captain Theo Kloppenburg stelt vervolgens de titel veilig voor De Sleutelzet. Na een moeilijke partij ontsnapt Theo Kloppenburg doordat Andries van Foreest zich pardoes mat laat zetten. 3-1 voor De Sleutelzet en aangezien een gelijkspel de titel al bij De Sleutelzet brengt, is de Arnhemse ploeg nu derdeklasser.

Nu de spanning eraf is, wordt op de laatste twee borden remise gegeven. Daarmee doet Henk Kelderman zichzelf wat tekort. Juist in de slotstelling kan Henk Kelderman een extra pion winnen. Jan Sanders levert een prima prestatie met de puntendeling tegen Jan Hallers.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een fantastisch initiatief deze live-verslagen!