donderdag 7 april 2011

Theothorne 2 - De Toren 10 4-2


In dit duel heeft De Toren 10 nog belang bij winst. Immers de tweede plaats geeft mogelijk nog recht op een extra promotieplaats. Bij een misstap van Doetinchem 3 kan De Toren 10 de huidige nummer 2 nog achterhalen.

De Toren 10 en Theothorne 2 hebben er de vaart in. Na andehalf uur spelen, staat op de meeste borden al een eindspel. Vooralsnog heeft De Toren 10 nog geen uitzicht op winst. Theothorne 2 heeft de beste papieren. Joop van Wijk staat intussen een toren voor tegen Gerjan Brands en ook aan het topbord is het voordeel voor de Dierenaar Gilian Brouwer, die in het eindspel een kwaliteit meer heeft. Op de andere borden lijkt de strijd nog aardig in evenwicht.


Ineens barst het los op de borden. En zo heeft Theothorne als eerste de wins al binnen. Aan bord 1 verzilvert Gilian Brouwer zijn materiaalvoordeel tegen Jeroen van Zaanen. Niet veel later delen Herman Geursen en Marco Vastenhout het punt. Jan Schoemaker brengt De Toren 10 weer langszij, maar dat is van korte duur. Eerst moet Gerjan Brands met een toren minder de ongelijke strijd staken tegen Joop van Wijk. In het eindspel gaat Khaled Saad Mohammed vervolgens in de fout. Piet Loerts wint een stuk en brengt de zege naar Dieren.

Geen opmerkingen: