donderdag 7 april 2011

Voorst 5 - ASV 13 4½-1½


Voorst 5 neemt tegen ASV 13 geen halve maatregelen. Eerst zocht Wilma Dolman de aanval tegen Jelmer Visser. Dat kostte de ASV-er eerst een kwaliteit en vervolgens vond Wilma Dolman een mooi mat. Niet veel later sloeg ook Maarten Jansen fraai toe. De speler van Voorst zette Jan Zuidema al snel onder druk en die liet zich enigszins geïmponeerd door alle voor zich opdoemende vijandelijke stukken pardoes stikmat zetten. Dat leverde Voorst 5 een snelle 2-0 voorsprong op. Aan het topbord lijkt het derde punt in de maak. Remco Kempink heeft daar het initiatief tegen Arif Dundar en ook al een pion meer. Daar staat tegenover dat Kees van Keulen een karrevracht materiaal voor staat tegen Hannie Kempink. Op de andere twee borden kan er nog van alles gebeuren.


Kees van Keulen scoort ook in zijn tweede partij voor ASV 13 een vol punt. Hannie Kempink kan de enorme materiaalachterstand niet compenseren. Aan het topbord slaagt Arif Dundar erin een kwaliteit te winnen. Remco Kempink kiest echter de aanval en vindt daar remise door eeuwig schaak.

Voorst 5 eindigthet duel vervolgens zoals ze begonnen. Els Jansen is in het eindspel veel handiger dan Jan Diekema. Een vrijpion beslist. Jo Jansen weet in het eindspel een kwaliteit meer uitte buiten. En zo wint Voorst 5 nog vrij ruim van ASV 13.

Geen opmerkingen: